Kevään kaikenlaiset merkit 

netissä ja naapurissa

Vanha Harppu selaili Kevään merkit haasteisiin vastanneita blogeja, ja luettuaan useita kivoja pakinoita hän innostui aiheesta.  Kun kevään merkit olivat Italiasta tilapäisesti loitonneet kylmän sään takia, VH päätti asiaa mietittyään turvautua hakukoneisiin netissä.

Ensin Italiassa Segni di primavera.



Yllätys, yllätys!  Eräällä nettisivulla kerrottiin, että yhtenä kevään merkkinä on jogging.  Siis juoksentelu shortseissa ja lenkkitossuissa  puistoissa ja kaupungin kaduilla.  VH oli ällikällä lyöty, kun ei ollut sellaisiin täällä törmännyt kuin joskus kesällä supermarketiin johtavalla tiellä, josta pääsee myös lentoasemalle.  Ei kuitenkaan keväällä.  Ja mieleen tulikin lähinnä jenkeistä televisiossa näytetyt filmin pätkät, joissa VH oli niitä lenkkeilijöitä nähnyt.

Sitten kerrottiin yhtenä kevään merkkinä olevan ruokavalion vaihtuminen kevyempiin ja erilaista energiaa tuottaviin ruokalajeihin.  Eikä lukemattomia erilaisia värisävyjä luonnossakaan unohdettu.  Ja yhtä varmana merkkinä kerrottiin kevätsiivouksen alkamisesta, mikä näkyy mm.  peittojen ja lakanoiden ja mattojen tuulettamisena joko parvekkeilla tai ikkunalaudoilla. 

Lisäksi todettiin, että kevät tuo tullessaan yleisen ja äänekkään ilonpidon.

Tärkeänä, jollei tärkeimpänä perinteisenä keväänmerkkinä täällä koetaan pääsiäinen, ihana kevätjuhla perinteineen ja tuhansine herkkine värisävyineen.  Siihen kuuluu ehdottomasti kukkiva persikkapuunoksa ja ennen kaikkea isot kirjailtuun hopeapaperiin käärityt suklaamunat,  jotka voivat olla jopa puolen metrin korkuisia.  Niille onkin ollut omistettuna jo useiden viikkojen ajan kokonainen osasto supermarketissamme. Kaupallisuus tunkee kaikkialle.

Sitten Suomessa:

Luontoliiton nettisivuilla tarkkaillaan kevään merkkejä valtakunnallisesti. 24.3.  todettiin, että pöllöjen huhuilua oli kuultu. Varma kevään merkki. Myös yksittäisiä kottaraisia oli nähty.  Tosin todettiin myös, että tänä keväänä linnuista on vaikea sanoa leudon talven takia, ovatko ne muuttolintuja vai talvehtijoita. Joutsenia oli nähty Jyväskylässä ja Haminassa.  Suomen Ateenassa nähtyjen joutsenien arveltiin kuitenkin olleen talvehtijoita, kun taas Haminassa tavattujen lintujen uskottiin olevan etelän matkalaisia. Se, ettei kiurusta ollut havaintoja, viittaa kuulemma kevään myöhästymiseen.  (Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta jne.)   

Seuraava havainto Luontoliiton sivuilla julkaistaan näemmä 2.-3. huhtikuuta.

Kevään merkit horoskoopeissa

Viimein Vanha Harppu törmäsi kevään horoskooppimerkkeihin, ja siitäkös entinen horoskooppinikkari innostui.  Totta tosiaan. Hänellähän on jollakin vanhoista tietokoneista säilössä erilaisia horoskooppeja kiinalaisista afrikkalaisiin. Myös hyönteishoroskooppi löytyy. 

Innostus sai alkunsa siitä, kun VH joutui erään kollegansa kanssa kirjoittamaan Pääkaupunki-lehteen horoskoopin, kun vakituiselta avustajalta jäi se kerran tulematta.  Se meni aika lailla pelleilyksi, heidän horoskoopeistaan näet näki heti tai ainakin piti nähdä,  että ne oli leikkimielellä tehty.  Siitä lähtien he saivatkin tehtäväkseen kirjoittaa niitä horoja vuoroviikoin, ja VH sai yhdestä jouluhoroskoopista jopa ihailijapostina joulukortin, jonka hän on tarkkaan tallentanut.

Mutta menkäämme asiaan eli kevään (horoskooppi)merkkeihin

Kevät on vuodenajoista ensimmäinen, elämän uudelleen heräämisen aika. Kaikki kevään merkit ovat alkuvoimaisia, spontaaneja ja voimakkaasti vaistomaisia ja elämästä iloitsevia - ellei mikään suuri ongelma ole kahlinnut näitä ominaisuuksia.


Sellaista todetaan kevään horoskooppimerkeistä  kertovalla sivulla, jonne VH oli eksynyt ja hän suorastaan röyhistelee rintaansa ja jatkaa lukemista.

Oinas on tulimerkki ja kevään merkeistä toiminnallisin, fyysisin ja yksilöllisin. Se aloittaa tekemällä asioita, puskemalla päällään tietä auki, se raivaa, syöksyy eteenpäin, ei piittaa juuri säännöistä, etsii seikkailuja ja keinoja purkaa elinvoimaansa.

Oinaan merkeissä syntynyt VH  suorastaan punastuu ja rinta on rottingilla.

Härkä maamerkkinä vakauttaa kevään voimat, sisäistää ne fyysiseen olemukseensa ja nauttii niiden voimasta passiivisesti aistien kokemusten ja hienojen elämysten kautta. 


Sehän on ihan ilmeinen Anemone, Fabrianossa asuva  Suomi-kerhomme jäsen, riemastuu VH.  

Kaksonen on kevään ja kesän taitteessa ja merkitsee kevään spontaanin voiman siirtymistä mielen ja kielen tasolle. Kaksonen ilmaisee itseään monipuolisesti ja irrallisesti poimien vaikutelmia, virikkeitä ja kokemuksia kooten yhteen kevään satoa.

VH suorastaan hihittää: Juuri sellainenhan se on meidän Meeri,  aivan naapurissa asuva toinen suomalainen täällä pikkukylässämme.  Eivät ne horoskooppimerkit ihan tuulesta temmattuja olekaan.  Siitä VH on entistäkin vakuuttuneempi,  vaikka olikin  tullut horoskoopeilla vähän pelleilleeksikin.   (RVC)